Регламент за диво къмпингуване иска кметът на село Крапец Мариян Жечев.

...
Регламент за диво къмпингуване иска кметът на село Крапец Мариян Жечев.
Коментари Харесай

Кмет на морско село, недалеч от Варна, иска регламент за диво къмпингуване 

Регламент за диво къмпингуване желае кметът на село Крапец Мариян Жечев. То е измежду желаните места за свободно къмпингуващите. От община Шабла от години упорстват за правилник за дивото къмпингуване.

" Регламент трябваше да има още през 2019 година, когато влязоха измененията в Закона за черноморското устройство. Трябваше да бъде издадена една разпоредба, която да дефинира разпоредбите за свободно къмпингуване и за всички да е ясно къде може да се случва това. Надявам се тази година новото държавно управление да обърне внимание и четирите министерства - на районното развиване, на околната среда и водите, на земеделието и на туризма, да излязат с тази разпоредба. Тя в действителност е подготвена, само че към момента не е видяла бял свят “, изясни пред bTV кметът Мариян Жечев.

" Големият проблем е с отпадъците, които всеки ден се генерират. Сега имаше дълъг уикенд за съседите ни от Румъния и бяха генерирани боклуци, които един камион не съумя да побере в понеделник сутринта. И това е единствено при започване на лятото. Проблемът за нас не е изхвърлянето в контейнера, казусът стартира по-късно с извозването “, уточни още той.

" Глемпингът е нова идея туризъм, който в този момент пробива на пазара. Бихме желали да имаме по-конкретни правила, които да следваме и пътят за узаконяване да е по-лесен “, изясни Николай Пейков от прилежащото село Тюленово, който е притежател на глемпинг зона.

" Не ни харесва, че хората си оставят боклуците. Североизточното Черноморие е доста красиво и не можем да го замърсяваме по този метод “, уточни още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР